Ansiktsserum för fin hy

Många svenskar är jättebra på att använda ansiktskrämer för återfuktning åtminstone en gång dagligen. Tyvärr är det få som känner till hur viktigt det är med ansiktsserum, speciellt om man har en åldrande eller solskadad hy. Även vid hormonella obalanser som användning av preventivmedel, under mens och graviditet behöver huden i ansiktet extra omtanke. Då passar ansiktsserum, som ofta är mycket mer potenta än vanliga fuktighetskrämer och kan uträtta mirakel på kort tid.

Vitaminserummake-up-remove-625_625x350_71442303978

Dessa serum är vanligast och brukar innehålla antingen A-, E- eller C-vitamin i hög koncentration, men många gånger kan man också hitta serum som innehåller en kombination av C- och E-vitamin eftersom de fungerar bra tillsammans. Vitaminserum är viktiga för huden eftersom de innehåller just de ämnen som huden behöver för att behålla sin spänst och textur – exempelvis behövs C-vitamin vid skapandet av kollagen vilket är det ämne som håller huden fast och rynkfri.

Ett av de mer populära vitaminserumen är A-vitamin i form av retinol. Ämnet är mycket biologiskt aktivt och hjälper till att minska eller till och med ta bort fina linjer och rynkor. Därutöver är retinol utmärkt för acnedrabbad hud då nybildandet av hudceller ökar och de oftare byts ut, vilket gör att de bakterier som orsakar acne inte blir kvar särskilt länge i porerna och därför inte bildar finnar i samma utsträckning.

C- och E-vitamin, speciellt när de används tillsammans, hjälper bland annat mot ärrvävnad som bristningar eller acneärr och rätt använda kan vitaminerna förbättra utseendet på dessa. Vitaminerna är också antioxidanter vilket innebär att de hjälper till att reparera solskadad hud samt jämnar ut hudens färg och textur.

Peptider mot rynkor och slapp hud

Kopparpeptider har förekommit i hudvårdsprodukter i flera decennier, men det är först på senare år som priserna har blivit mer kundvänliga. Peptider fungerar som så att de läker skadade hudceller, till exempel i form av ärr och bristningar, på ett väldigt effektivt sätt. Även kollagenproduktionen stimuleras vilket gör att peptidserum hjälper mot såväl rynkor som generellt slapp hud, vilket är extra viktigt för de med mogen hy och för de som till exempel tappat mycket vikt.