Vitamintillskott för hälsa och skönhet

Det sägs ofta att skönhet kommer inifrån och det är ingen myt. Hela kroppen påverkas av vad man äter och dricker och om man lider brist på något ämne eller är uttorkad syns det snart i både hud och hår. När det kommer till kvaliteten på hud och hår är det flera näringsämnen som spelar in. Genom att se till att man får i sig alla dessa med hjälp av kosten eller eventuella vitamintillskott ökar chansen att få en frisk kropp och ett hälsosamt utseende.

Fett är viktvitamins-26622_960_720igt för huden

Huden innehåller många fettsyror och utan dessa blir den torr, flagande och glåmig. Många tror att en fettfri diet är nyttig på grund av alla medierapporter om viktminskning, men faktum är att man behöver en viss del fett i kosten för att må bra. Inte bara för att det gör huden mjukare och ger håret mer lyster, utan också för att fettsyror behövs i cellbildningen i alla delar av kroppen. Är man ovillig att äta mer fett är det bra att byta ut det fett man faktiskt äter mot nyttiga former som exempelvis ett dagligt tillskott av omega 3.

Q10 och antioxidanter reparerar solskadad hud

När huden utsätts för så pass mycket solljus att den blir bränd leder det till mikroskopiska skador. Först när människor åldras syns tydliga tecken på detta i form av förlorad spänst och djupa rynkor, även om tecken kan uppkomma redan i ung ålder. För att förhindra för tidigt åldrad hud kan man äta tillskott med extra antioxidanter. Dessa ämnen hjälper till att reparera den skadade huden och ser till att rynkor inte uppkommer eller att de åtminstone inte blir så tydliga. De är även bra vid relaterad problematik som så kallade solfläckar vilka är mycket osmickrande mörka fläckar på huden. Ju mer man solar, desto snabbare går kroppens antioxidanter åt och det kan vara svårt att få i sig de mängder man behöver enbart med hjälp av kosten. Då kan vitamintillskott vara ett bra och enkelt alternativ som snabbt ger resultat.